Elva-timmar-senare

Idag åkte jag hemifrån halv åtta tillsammans med Ida och Carro. Vi tre satte barnområdet idag medans de andra fick sovmorgon. Men vi har vår sovmorgon kvar för resten av veckan så ska de andra sätta barnområdet:)

Började med att öva kortsväng i en enkel bana som vi satte upp innan det var dags att gå in i skidlärarrollen igen och idag gick det betydligt mycket bättre. Jag tog hand om Mathilda och Laura. Och ja, Laura pratar som sagt var tyska och hon gör lite som hon vill, kommunikationen är inte den bästa, trots det fick jag henne att skratta genom hela lektionen så det var positivt.. Jakten på att få ungarna att lära sig svänga och bromsa fortsätter.........

Avslutade dagen med storslalom mellan klockan fyra och halv sex efter att backarna stängt så hade en hel backe för oss själva, hur kul som helst:)


Satte banan under eftermiddagen så den var klar vid fyra när vi skulle börja:)Ida och victor posade lite på skotern, haha:)


Storslalomtajm
Första dagen i Grönklitt som skidlärare.

Klockan ringde kockan 6 imorse, jobbigt.
Blev upphämtad av Ida tjugo över sju för att vara på plats i Grönklitt tio i åtta. Fick lite information innan vi började sätta/duka barnområdet. Och jag fick köra skoter lite i smyg sådär, nöjd tjej, haha!:)

Jag är med och undervisar andra passet på förmiddagen så medans första gruppen fick agera skidlärare, visade Dic oss runt i de olika backarna, typ 5 st, samt lite offpiståkning:)

Sedan var det vår tur.. Tanken var att jag och Joel skulle ha tre ungar på 4 år tillsammans. En tjej, samt en tysk tjej och kille.. killen kunde lite svenska och tjejen lite engelska också.. Tacka gud för att mamman kunde svenska, det underlättade enheldel:)

Sedan blev vi "tillslängda" ytterligare en kille mitt uppe i vår lektion vilket resulterade i att vi blev fyra stycken.. killarna var något duktigare och medans man hjälpte ena i liften som trillat åkte den andra ungen ner, men det är så det funkar.. lite jobbigt att två av ungarna inte riktigt fattar något men i den åldern handlar mycket om att se och lära.. dem kan ändå inte ta instruktioner så det är "bara att göra som läraren gör".

Imorgon ska vi dela upp vår grupp och ta hand om två barn vr, tror de kan bli lite lättare. Så sammanfattningsvis så kan morgondagen bara bli bättre!

Avslutade dagen med en liten "pjäxgenomgång" och en varm choklad i toppstugan!:)


Ina, Victor och Ida i väntan på...


...Frasse som fastnade i skogen, haha :)


en glad Joel, efter att frasse äntligen kom ut ur skogen.. fick oss ett litet gott skratt:)
Vår kära Dic :)

You´ll never walk alone.

Haft en underbar helg tillsammans med Anna, mamma och pappa.
Började som sagt med att komma hem till Orsa i fredags efter fantastiska veckor i Sälen. Anna kom hem lite senare än mig och tillsist så kom mamma och pappa, som jag längtat!

På kvällen vankades det hembakad pizza och mys framför tvn. Lördag började med en välbehövlig sovmorgon, ingen klocka på ringning, följt av en stor och härlig frukost!

Vi var lite kluvna på om vi skulle dra med mamma och pappa till Grönklitt och åka skidor men så vart det en trip in till Mora istället. Och innan vi åkte därifrån satte vi oss i Moras Kaffestuga och tog en fika, riktigt mysigt!

Eftermiddagen ägnades åt att packa lite och samla ihop all tvätt. Hade tvättid mellan sju och tio igårkväll, enda lediga tiden och mamma var snäll och hjälpte till medans pappa stod för matlganingen. Sluppit laga mat och diska hela helgen, underbart!:)

Nu sitter jag här själver i lägenheten. Anna har åkt till Lindvallen och mamma och pappa har åkt hem efter en helg som gått alldeles för fort, men den har varit riktigt bra på alla sätt och vis!

Har varit och handlat lite och invigt mina nya favvisar. Ska laga matlåda såsmåningom och bara ta det lugnt framför tvn och lägga mig tidigt.. 07.20 ska vi åka härifrån imornbitti!Hopp&Park; Check!

Teoriprov; check!
Undervisningsövning; check!
Uppåk; check!

Den här veckan har gått sjukt fort hittils, men det å andra sidan känns det riktigt skönt att det är över nu så att säga. Har varit tufft men otroligt roligt. Jag har offrat mig både hit och dit och har blåmärken lite varstans men nu, nu kan jag nästan allt vi skulle kunna. Jag är otroligt nöjd av att ha klarat det jag verkligen ville klara.

Det som återstår är mina tre olika grabar som jag ännu inte lyckats med helt. Det ska jag kötta i vinter så nu jävlar:)

Efter avklarade delar av dagen så avslutade vi med sammanfattning i värmestugan och vi tajmade det ganska bra då caféterian stängde och vi fick ta vad vi ville då de skulle slänga det. Hej bullkalas!;) (Killarna var dessutom inte sena med att be om en påse och ta med resten hem, haha)

Bra avslut efter fyra riktigt grymma dagar i Pink Park:DHopp och Park dag 3

Hej och hå, jag lever.
I måndgas drog hopp och park igång som sagt. Gav oss på de medelsvåra hoppen ganska omgående för att sedan gå över till olika småtrick i form av "enkla" grabar. Har fortfarande inte klarat alla..

Igår var en perfekt dag på alla sätt och vis.. underbart väder och sol hela dagen och stor personlig utveckling. Började dagen återigen med att hoppa för att efter lunch börja raila. Railade hela eftermiddagen och gick igenom grunder hit och dit samt olika undervisningsmetoder. Började även att lära oss att göra 180.

Idag var det en aning kallare och idag fortsatte vi att nöta allt som vi lärt oss. Fick dessutom tillgång till den gröna och lättaste linjen. Dem öppnade den tidigare än planerat för vår skull och endast vi fick vara där:) Det är inte lätt men det är sjukt kul. Jag försöker göra mitt bästa hela tiden men har man aldrig hängt i parken mycket innan tycker jag personligen att det är ett ganska stort steg att klara av allt detta som vi ska kunna på tre dagar. Men jag är verkligen på god väg, lite mer tid att öva på så.. det kommer kännas bittert att kanske inte bli godkänd imorgon men jag har hela vintern på mig och känner att jag ändå har utvecklats väldigt mycket, så jag får försöka se positivt på det ändå:)

Imorgon avslutas kursen med teoriprov på morgonen följt v undervisningsövning och uppåk i form av en session. Kommer bli spännande, jag är inte 100 procent säker på något än riktigt känner jag men imorgon ska jag ge Allt för jag vet att det inte alls är mycket som fattas.. Allt sitter i huvudet!


In for the kill

Det var den helgen. Igår åkte vi skidor nästan hela dagen, blev en hel del bana bland annat, fick blodad tand från i fredags, sjukt kul så länge det inte är för isigt:)

Avslutade kvällen i soffan, medans andra drog till sportbaren. Kändes helt rätt såhär i efterhand.

Idag har Anna och grupp 2 åkt till Orsa för att inta grönklitt i veckan. För min grupp väntas Hopp och Park, ska bli spännande att se hur de slutar.

Blev endel skidåkning idag, inte alls lika mycket som alla andra dagar, men gled runt med Natali i tre timmar ungefär, riktigt bra underlag i bakcen idag och framför allt sjukt lite folk med tanke på att det är söndag och stugbytar dag!:)

Var iväg och storhandlade lite förut så nu har vi mat fram till fredag tills det är vår tur att åka till Orsa skulle jag tippa på. Slängde ihop en tacopaj till middag idag och nu sitter jag nyduschad i sängen och vi tjejer ska försöka erövra tvn och soffan snart:)
Banträning

Idag började dagen med banträning för halva gänget, däribland jag. Sjukt kul och det har varit en väldigt utvecklande dag men som sagt framförallt så otroligt roligt!:)

Alla lunchade tillsammans på experium idag inklusive våra två instruktörer, Johanna och Elin. Som en liten avslutning för i helgen är vi "lediga" för första gången på två veckor.. och grupp två åker till grönkitt för att ha undervisningsvecka medans grupp ett ansluter här igen och jag som ingår i grupp tre stannar för att inta hopp och parkkursen till veckan, hjälp! Det kommer bli en rehäl utmaning och jag är glad om jag fortfarande är intakt efter dem dagarna om jag ens kommer våga men jag hoppas att modet hittar fram när det väl behövs som mest..

Avslutade dagen med ett hjärta med vi som vart i lindvallen denna vecka!:)


Man måste vara ung och nyfiken för att bli gammal och erfaren.

Idag har jag slagit rekord i antal åkta skidtimmar på en dag tror jag. från 9.00-19.00 minus en timmes lunch, så nio timmar på ett par skidor.

Igår var vi i tandådalen hela dagen och det var hur dimmigt som helst, men ändå kul att byta lite backar. "Besvikelsen som uppstår när man inser att väggen är avstängd och lyckan av att åka i trollskogen"!;)

Idag, har varit en lång dag som sagt, men riktigt rolig. Började min dag med att åka med instruktör fram till lunch. Det är inte lätt när man ska lära sig att analysera sin egen åkning och känna och hitta olika känslor osv men det går framåt sakta men säkert!

Jobbar en grymt trevlig kille i liften som vi pratat med i flera dagar och idag åkte Anna, jag och Carro kvällsåkning med han efter att han slutade jobbet fram till klockan var sex. Sedan stängde liften en halvtimme för att sedan öppna för liftpersonalen fram till klockan åtta. Tanken var att vi skulle åka hem vid sex men stod kvar och prata, vilket resulterade i att vi stannade och tog ett par åk till, så kom inte därifrån förns klockan sju!

Grym dag och trötta ben. Sängen  kallar snart och imorgon väntas banåkning!:)
Att lära sig att åka skidor gör man genom ATT ÅKA SKIDOR!

Dag två på skidåkningsveckan is over. Det är lite snurrigt i skallen av allt man ska försöka lära sig men det är väldigt utvecklande och lärorikt och framförallt grymt kul! Är lite smått sliten efter att stå i backen nio till fyra varje dag men det är bara att vänja sig.  

Precis käkat middag i form av kyckling, ris och currysås, mätt och belåten, riktigt gott var de!
Har fixat med CSN nyss också som krånglar så det står härliga till men nu hoppas jag det ska lösa sig!

Imorgon väntas en dag i Tandådalen och en skiddag där lite för omväxlingens skull!:)

Måste medge att jag saknar er en aning, Älskar ER, Mamma, pappa och Madeleine! ♥


Dagens blivande middag..


Kyckingsallad a lá Malin från i söndags...


Francesco "Frasse" är 25 år men ibland märks det inte, haha!

Love is coming from inside
If skiing is your drug, I´m your dealer

Idag har nog samtliga i klassen pustat ut ordentligt.. En vecka i Lindvallen, med skidlärarutbildning steg 2 är över. Började med att åka hela dagen förra söndagen med Anna, Alice, Mickis och Molle hela dagen för att sedan inta våra stugor och ladda upp inför steg 2 som sagt..

Jag har haft Staffan som insturktör, han jobbar i USA och är sjukt duktigt. Måndag och Tisdag började med intensiv skidåkning, skönt o kötta lite, kändes dock i benen:)

Successivt under veckan har vi gått in mycket på den teoretiska delen och varvat teori i backen med skidåkning.

I förrgår åkte vi offpist på sidan av berget och skråade tillbaka till pisten efteråt. Dock tog det en aning längre tid för mig, Natali, Ina och carro.. råkade fastna ganska rejält, panik varvades med uppgivenhet och skratt. Snöiga som snöggubbar kunde vi ansluta till gruppen igen sisådär 30-40 minuter senare. Ett och annat skratt fick vi men de va sjukt kul, speciellt med facit i hand:) haha.. fråga inte hur vi lyckades men det gjorde vi!

Föreläsningar på kvällarna har varvats med plugg och skidåkning hela veckan och det har varit väldigt givande. Igår var den "stora dagen" sett över hela veckan. Teoriprov på morgonen följt av undervisningsprov på eftermiddagen.. Var helt kluven efteråt.. det gick inte riktigt att känna om det gick bra eller dåligt.

Idag fick vi reda på resultaten. gick med hjärtat i halsgropen hela förmiddagen innan det var min tur att prata med honom!

Var nervös som en jag vet inte vad, men det ändrades snabbt. LYCKLIG var vad jag blev. Fick sjukt bra betyg på allt vi gjort och det var långt över förväntan. Nästan lite svårt att ta in, men jag är så sjukt nöjd!
Min grymma grupp och Staffan!:)

Clean.

Har bokstavligt talat legat i soffan hela dagen idag, riktigt skönt må jag säga.. gjorde ett ryck i eftermiddag nu med allt så nu är allt klart.

Så nu är det dags igen. Efter ett par dagar i Orsa, ett par dagar mer än tänkt, är det dags att dra iväg igen. Sälen nästa...  
Lägenheten är riktigt clean nu och det känns alltid skönt att åka härifrån när man vet att det är fint när man kommer hem. Dessutom kommer vi låna ut den innan någon av oss kommer hem igen..

All packning är redo igen, det är endel att släpa med sig hela tiden men det är bara att börja vänja sig. Antar att man kommer bo i någon form av resväska några år framöver, minst... och uppleva oförglömliga stunder!

Lacrosse Ridgetop Women´s

Där satt den!  1599:- NU; 999:-
Har avgudat dessa länge men varit väldigt kluven, nu kunde jag inte motstå!
Hemklickade; check!


Four keys

"Den första nyckeln går till Lyckan
Den andra nyckeln går till Glädje
Den tredje nyckeln går till Kärleken
Och den fjärde nyckeln … den får du själv ta reda på vart den gårCan´t have to much fun

Igår åkte Anna, jag och Madeleine in till Mora en sväng. Anna skulle köpa sig ett par nya brallor och jag fick tag på två nya BH, välbehövligt.

Efter lunch satte vi alla tre på oss joggingskorna och traskade runt i Orsa. Anna och jag visade henne runt lite vart vi håller hur när vi tränar osv:) Finns inte så mycket visa men en otroligt skönt att komma ut lite, 5-6 km vart nog iaf.

Anna och jag hade tänkt åka tillbaka till Sälen igår först, sedan sköt vi upp på det tills idag men nu lutar de åt att vi blir kvar här till lördag till och med. Haft fullt upp med att umgås med storasyster innan hon åker hem och vi vill passa på att ta det lite lugnt innan allvaret drar igång igen.

Har städat hela lägenheten igår och idag, vi har packat om vår packning och nu håller vi på och tvättar. Har haft lite mer och göra än vad vi räknat med, men nu börjar allt komma på sin plats, så himla skönt. 

Madeleine åkte hem i förmiddags, haft otroligt roliga och mysiga dagar med henne.  och snart ska Anna och jag laga iordning middag och bänka oss framför tv:n!
 

Happy New Year 2012

Nyår spenderades i Sälen. i lördags åkte vi från Kristinehamn tidigt på förmiddagen. Kom upp strax efter lunch. Gjorde oss hemmastadda i ett rum på max 9 kvadrat. Hjälpte till att städa och förebereda inför kvällens bravader med mat, dukning och städning. Snäll som man är...

Så småningom kunde vi hoppa i festkläderna och maten som bestod av fläskfile och potatisgratäng var otroligt gott. Sedan gick det utav bara farten:) Dansade loss(!), skrattade, pratade och träffade massa folk. hade grymt kul och vid tolvslaget var det givetvis champagne och raketer som gällde! Skålade med grannarna där som besstod av norrmän och sedan röjde vi ett par timmar till innan så gott som alla somnade.

I söndags, åkte Aalto hem och vi åkte till skidbacken. Tre timmars skidåkning med ett härligt gäng, sju st var vi som åkte som avsutades med en fet hamburgertallrik på wärsan innan vi åkte hem till stugan igen. Kvällen ägnades åt film, Shutter Island, och sängen kallade tidigt. 

Ställde klockan igpr och  var i backen strax efter halv tio. Fem timmars skidåkning fram tll tre hann det bli tillsammans med Leo och Amanda, sjukt kul! Då åkte  vi hem och packade ihop våra grejer och styrde hit mot Orsa. 

Är här och kollar lägenheten samt visar Madeleine hur vi bor!:) var tänkt att Anna och jag tänkte åka tillbaka till Sälen imorgon men lutar nog åt att vi åker dit på torsdag nu istället!:) 

Nu ska jag sätta mig och kolla på Maria skäringers stand-up show, Dyngkåt och hur helig som helst, med Anna och Madeleine!:)  
Happy days

För två och en halv vecka sedan kom Anna och jag hem efter tre veckors skidåkning.. Tiden hemma gick otroligt fort. Inhandlade julklappar och bakade julgodis och laddade inför jul med allt vad den innebär!:)

Men framförallt så ägnades mycket tid åt att bara vara hemma och ta det lugnt och umgås med familjen, vilket man inte kan få flr mycket av nu när man inte bor hemma längre!

Julafton var en otroligt mysig dag. Började med julbord hemma hos mormor och morfar samt farfar. Åkte hemåt mätta och belåtna efter Kalle Anka och avslutade dagen hemma med världens bästa familj! glädje på hög nivå!

Juldagen var lika grym den.. riktigt kul förfest följt av Statt. Många klagar över att det är trångt, varmt och sjukt mycket folk, vilket jag dock kanske kan hålla med om, Å andra sidan är det så otroligt ku att träffa så många som man känner och som man inte sett på länge.. speciellt när man inte bor hemma längre som sagt!

Veckan efter det gick likt den första otroligt snabbt.. Hann träffa världens finaste människa till Oliven, för en fika som blev en lunch.. 4 och en halvtimme senare vilket  var otroligt trevligt! Följt av ett besök av jenny i klassen och avslutningsvis middag i form av egen kycklingsallad på kvllen hemma hos storasyster! 

I fredags träffade vi Aalto följt av en hemmakväll med fin middag med hela familjen samlad! 

I Lördags åkte Anna och jag till Sälen och ryckte med Madeleine och Aalto för att fira Nyår och träffa erika!:)


 
RSS 2.0