Jul 2012

Har haft en fantastiskt mysig jul, lika mysigt och kärleksfullt som alltid! Med en underbar familj är det svårt att misslyckas! Har fått julklappar långt över förväntan och är mer än nöjd över dem.. men mest värdefullt är att bara få vara hemma och ha kvalitetstid med familjen, lycka! <3

Vi firar julafton hemma hos mormor och morfar tillsammans med farfar, äter massa god julmat, kollar på kalle anka och öppnar dem första julklapparna innan vi åker hem och tillbringar kvällen hemma med mera julklappar.

Igår åt vi lunch hos mormor och morfar igen, krigade ner ännu mera julmat följt av ris á la malta!

Gårkvällen tillbringades hos Sandra följt av Statt, som är en tradition på juldagen. Alltid lika lycklig över att få komma hem och träffa och bli omgiven av fantastiska människor!




Intro dag 4

efter att ha suttit inne hela dagen i tisdags följde jag med till backen igår igen, inte mitt bästa val kanske.. var så seg så introt som igår var i hundfjället, kändes som en evighet även fast att vi höll på i bara i tre timmar.. men kul att träffa alla skidlärare såklart,,

Nu har vi i princip packat klart för hemfärd direkt efter introt i tandådalen i eftermiddag.. Hof, lucas och jeanette är i backen, vill oxå åka med tanke på att det är "sista" dagen innan vi kommer tillbaka innan nyår igen.. men lyssnade på min kropp som kände sig febrig nu på morgonkvisten och nu börjar huvudvärken smyga sig på.. är fortfarande inte helt hundra, antagligen för att jag inte orkar äta ordentligt ännu.. ska bli skönt att få komma hem och bara ta det lugnt ett tag!


Magsjuk

Hade förväntat mig en riktigt mysig middag på lammet och grisen igår.. Dock så började jag känna mig lite yr och lite illamående precis när jag slängt på mig jackan och vi skulle åka.. Sprang in och haffade en alvedon i hopp om att det skulle bli bättre, antog först att jag ätit dåligt under dagen med tanke på vad vi hade framför oss under kvällen.. åkte till lindvallen och mötte upp alla som skulle med..

Väl framme blev vi väl omhändertagna och blev hänvisade till vårt bokade bord, sedan var det bara att hugga in.. dock kände jag mig inte helt hundra och det var knappt att jag fick i mig det lilla från runda ett med fläskfile och annat gott, dem andra hann både två och tre rundor medans jag kämpade med min första.. dem såg helst att man började med fläskfile, sen lamm för att sedan avsluta med det tyngsta, oxfilen.. allt med olika tillbehör.. jag fick njöja mig med tre skivor fläskfile..

För att inte dra ner stämningen vid bordet gick jag ut och tog en promenad för att få lite luft i hopp om att illamåendet skulle bli bättre, icke.. satte mig i en kylig bil och försökte sova istället..

så småningom åkte vi hem när alla var mer än mätta och belåtna, (Anna slapp att betala för mig, bra värdskap!!!)

Toan var min bästa vän inatt så idag har jag bara varit hemma och gjort så lite som möjligt och återhämta mig.. mår fortfarande inte helt hundra men hoppas må bra imorgon!

Alla andra är på julbord nu, känns lagom kul att sitta hemma och må dåligt då, dålig tajming, men är man sjuk så är man.. blir en lugn kväll för min del helt enkelt!



Introvecka

Introveckan har börjat!

Igår blev det skidåkning i lindvallen, tror nästan vi har åkt i lindvallen och tandå varannan dag sen vi kom hit nästan, dimmigt till tusen var det men åkte ändå till halv tre nånting.. efter det blev det experium.. har inte haft något varmvatten överhuvudtaget sedan i torsdags morse men fick efter många missförstånd(?) hit och dit äntligen tillbaka det dag, fem dagar senare..

På experium var vi i princip helt sjåälva till att börja med då backarna inte stänger förns halv fyra och många väljer att gå dit efter det.. utomhusbubbel, badring och saunavärlden blev det i ett par timmar innan vi hade en föreläsning mellan halv sju och halv nio på kvällen som handlade om bemötande!


Idag var vi i backen ganska så exakt vid nio och backarna var helt perfekta, kärlek!

Sedan blev det en paus inne vid skidskolan och träffa våra chefer över en kaffe innan det så småningom blev dags för intro, enbart för fersäsongare idag, mellan klockan ett och fyra.. Precis duschat i varmvatten, skönt.. halv åtta har vi bokat bord på lammet och grisen där det blir buffé för hela slanten!:)


Albins skidåkarlunch häromdagen!

Minst en decimeter nysnö

haft en kanondag i backen idag. Såg som vanligt julkalendern imorse innan vi begav oss mot backarna, Jeanette, hof, albin och jag.

Vi har köttat i tandådalen hela dagen.. det har dumpat massor med nysnö och när det snöade som mest på eftermiddagen fick vi backarna för oss själva, när alla andra gick hem så stannade vi kvar och vi hade så himla kul! :D




It´s Friday

Att det var 2012-12-12 i förgår lär det knappast ha gått miste om, att det var Lucia igår likaså.

Men för att fira Lucia, gårdagen till ära, så styrde vi lussebak hos Anna i lindvallen efter en dag med skidåkning! grym dag i backen följt av pepparkakor, lussekatter, glögg och julmust med ett härligt gäng, kan inte klaga!:)

Idag har vi tagit det hyfsat lugnt med skidåkningen. har gått upp lagom till julkalendern hela veckan, gjort i ordning oss och stuckit till backen. Idag stannade vi dock kvar halv sovandes i soffan till halv tio och var i backen först halv elva för att sedan vara hemma igen vid halv tre, tror vi behövde en lugn dag idag! :)

På tal om något helt annat så fick jag VG på vår högskolekurs (grupparbete) vi haft under hösten tillslut, fick IG på grupparbetet först men för att komplettera gjorde vi individuella arbeten och fick tillslut VG med väldigt bra respons, så skönt!



Välommen in

Nu har vi gjort oss hemmastadda i vår stuga och vårt nya boende.
Det känns lite instängt med är ändå helt okej. Mysigt att bo med fina vänner åtminstonde, kommer bli en grym vinter :D

invigde bastun idag efter en hel dag med skidåkning i tandådalen, en aning kyligt med annars en helt underbar dag med härlgt underlag och strålande sol.

Imorgon prövar vi lyckan i lindvallen och avslutar dagen med lussabak! Och på tal om annat, Hof och jag köpte en julskinka idag och griljerade när vi kom hem från backen, så himla gott och så värt! (men pappa, INGET slår din julskinka)



Next stop

Har fortsatt haft ytterligare en kanondag i backen! Många åkte hem igår men ett gäng är kvar tills imorn.. Anna och jag ställde klockan och var ute i backen halv nio imorse för att inta första svängarna.. Älskar nypistat och gärna lite nysnö på det. Vi hann med fem åk innan liften egentligen öppnar vid nio, så värt!
Sen har vi åkt hela dagen både i skalet och i skalpasset, riktigt härligt!

Nu är packning och städning i full gång.. åker vid lunch nån gång imorn men skippar att åka skidor och tar en lugn morgon istället för en gångs skull, utan att skynda ut till liften när den öppnar för att få några orörda åk i backen, icke!:)

Sammanfattningsvik, två grymma veckor i vemdalen. Det har gått hur fort som helst och lägger grymma dagar med skidåkning i ryggsäcken med många nya tips och aha-upplevelser och snowbpardinstruktörutbilning steg 1 i ryggsäcken. Och Grattis till skid 14 som klarat steg 1 denna vecka!:)

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Inatt dumpade det ytterligare en decimeter snö här i Vemdalen. För två veckor sedan kom vi hit och då var marken grön, nu är det vitt överallt och mer därtill och tiden har gått sjuuuuuukt fort. Nu har vi JULLOV :D

åker härifrån på söndag och ska fortsätta åka skidor imorgon:D det går bra nu!

Nyss pratat med pappsen och blev tvungen att lyssna på din favvolåt för att du är så himla bra!

Och mamma, en av dina gråtlåtar rullar också i mina hörlurar! Kan inte bärga mig förns jag får komma hem och krama och pussa på er!!! <3

Ta chansen nu och inte sen

Ytterligare en dag på skidor i minusgrader dock inte lika kallt som tidgare två dagar.

Det glider framåt och frågetecken efter frågetecken rätas ut allt eftersom varje dag och det är det som gör detta till det bästa som finns för tillfället och min instruktör, Karolina är GRYM på det hon gör!

Två dagar kvar med instruktör för denna gång, tiden går alldeles för snabbt, vill inte att dessa dagar ska ta slut!

Dagens höjdpunkt; min j**** komplettering på vår högskolekurs med vår djävul till lärare är äntligen inskickad och klar! (suck och stor lättnad)

Har förövrigt haft det soligt och fint hela dagen!:)



Morgondagen finns inte än

I söndags var sista dagen på snowboardutbildningen, snowboardinstruktör steg 1; check!

Denna vecka är skidåkning för fulla muggar på schemat på vår egen nivå tillsammans med duktiga instruktörer.
Både igår och idag har det varit riktigt kallt med minus tjugo grader. Det känns i fötterna vill jag lova!

Igår började det lossna för mig med min skidåkning. Många är ivriga och vill hitta tillbaka till den nivån vi höll i slutet på förra säsongen för snabbt och kommer in i det negativa träsket.
Karolina sa till oss, min grupp, igår att det är viktigt att inte stressa, utan ta en dag i taget för förr eller senare kommer det att lossna. Väl valda ord som jag tog åt mig mycket av och har tagit tidigare dagar med en nypa salt.
Igår började det lossna för mig, ganska så rejält också vilket jag defenitivt fick kvitto på idag, så skönt och så himla kul!

Vi ska fortsätta jobba med vår egen åkning fram till på fredag och jag njuter av varje sekund!

Några härliga bilder de senaste dagarna!:)

Första december

Snowboardutbilldning dag 3; check!

Det fortsätter snöa, det är december och årets sista månad. Idag har det varit -16 grader och blåst halvt storm vilket resulterat i att det varit SVINkallt burr och burr!

Trots att det bitit i kinderna hela dagen och snön blåst bort från backarna så det är isigt och hårt igen, jätte trist med tanke på hur dem två senaste dagarna sett ut med snö i backarna, så har det gått riktigt bra och ja, det har varit kul bortsett från kylan och stormen.

Analys, pf (personlig feedback från instruktör) och undervisningsövning stod på schemat idag. Godkänd på undervisningsövningen, riktigt nöjd med mina resultatsiffor!

En dag återstår med hopp, rail och lek. Det ska bli ännu kallare och fortsätta blåsa imorgon, jättekul, när vädret är som värst är man inte så kaxig när man jobbar som skidlärare men det är en del av yrket så bara gilla läget trots allt :)

RSS 2.0