De é bar o åk!

Anna och jag trotsade kylan som numera innfinner sig här och nu och åkte till säfsen för att åka skidor idag.
Åkte härifrån strax efter halv åtta imorse och det var fan inte en käft ute. Hade säkert max fem möten hela vägen till säfsen.
   Haha, förmodar att det var för att alla inte är lika knäppa som oss och går upp tidigt och åker till säfsen när det är -23 grader och plus att det är röd dag.
   Men när det gäller skidor så finns det inget som hindrar oss två:) de é bar o åk!

Väl framme sjönk temperaturen ytterligare. -27 grader och vi bara skrattade åt varandra, tog på oss pjäxorna och slängde oss ut i backarna.
   Efter två åk höll vi på att dö. eller inte vi, men våra tår. Har aldrig varit med om någon värre smärta nästan, seriöst. Det var fruktansvärt. Tårna blev ihjälfrusna bokstavligt talat och ne fy fan säger jag bara. Jag har varit med om att frysa om tårna men det här var långt ifrån samma sak.
   I övrigt var det helt okej, med fyra tröjor, dubbla longkallingar och dubbla vantar var det inga som helst problem:) 

Men våra stackars små tår stog inte ut med kylan länge, gick in och värmde oss så att de fick tina. När de hade tinat gav vi oss ut igen, och återigen efter två åk fick vi gå in och tina upp dem igen. Den ritten typ fem gånger. mindre kul, så efter det så begav vi oss hemåt igen runt två. Åkte ändå 3-4 timmar, så vi fick nöja oss med det denna gång. Det kommer fler gånger:)

Det var iallafall kul att få åka skidor, det var efterlängtat:)



 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0