Don´t worry, be happy

Måndag och ny vecka, på´t igen! Snöbollar, smygare, svängare och fräsare; That´s my week! Förstår inte varför jag ska vara så nervös och inbilla mig en massa saker innan lektioner jag ska ha för när lektionerna är över har det oftast gått riktigt bra!

Jag stressar upp mig i onödan helt enkelt och det måste jag försöka sluta med, annars går det som sagt var riktigt bra och det är roligt när det går bra och att barnen tycker att det är kul!:D

Har inte så mycket annat att komma med förtillfället.. Det var soligt idag igen och man känner värmen från solen vilket är fantastiskt skönt när man är ute hela dagarna!:)


Från i lördags:)



Extrem

Idag var vi ute i backen strax innan klockan tio.. då var det molnigt men sen hade vi sol i princip hela dagen, like it!

Dessutom var det full fart på att vincha ner folk från VM8:an som hade stannat på grund av ett trasigt kullager.. folk hade suttit där i en och en halv timme och om man säger såhär, det var inte varmt ute idag, råkallt snarare.. En skidlärare hade suttit fast bland annat och han skakade som ett asplöv när vi träffade honom..

Vi åkte iallafall på. Tog med systemkameran idag för att ta lite kort men den dog såklart bara för de, slut på batteri, typiskt!

Elin och jag åkte själva hela eftermiddagen då Anna grillade korv i björnen.. vi lånade skidor gratis från Extrem och åkte lite offpist, galet kul och galet sköna skidor att åka på, lite fetare än de man äger själv!:)

Precis duschat och ska snart slå mig ner i soffan!


Lååååång kö när VM8:an stängde...


Jag testade de gröna och ska testa de vita nästa helg.. grymma!


En glad Malin och en glad Elin!


En given choklad i backen, haha!






Där jag bor














Hon kommer med solsken till mig

Riktigt fin dag idag bortsett från att det har blåst endel. Men när det inte har blåst har man verkligen känt värmen från solen, underbart!

Lunchade på fjällgården och en varm choklad efter de! Anna och jag har precis städat rummet, välbehövligt.. Kunde knappt se golvet, men nu är alla kläder borta och dammråttorna likaså, så nu är det r-e-n-t. Dessutom bäddat rent med satinlakan. Fick det av mormor i julklapp och inte använt det ännu så längtar nästan till att jag ska gå och sova, haha!:) 

Blir mys framför tv:n ikväll och bara ta det lugnt. Imorgon väntas det en skidåkning hela dagen!;)

 









Trerätters á la Årekläppen

Gårkvällen bjöd på trerätters. De som ville skrev upp sig på en lapp tidigare i veckan totalt blev vi 15 st. Vi lottade in oss i tre grupper för att bestämma vilka som skulle stå för vilken rätt och sedan var det upp till varje grupp att bestämma vad och vi skulle ligga runt en summa på 70 kr per person.

Förrätt; Snittar med vindruvor och pinjenötter.
Huvudrätt; Klyftpotatis och morötter i ugn och stekt kotlett (halva priset, haha) med rosmarin.
Efterrätt; Havreflarn med maräng, grädde och vaniljvisp med drottningsylt i. 

Efteråt var man proppmätt och allt smakade riktigt bra och sen var det så himla mysigt. Inget dunka dunka, ingen alkohol, utan vi hade bara allmänt trevligt och mysigt!;)



   










Uppskattning

Veckan har gått rasande snabbt. Fredag och en hel veckas jobb är över vilket känns otroligt skönt. En stor lättnad att ha klarat en hel vecka med egna grupper och sist men inte minst otroligt roligt!

Av min danska familj som jag har haft så fick jag till och med choklad för att dem har uppskattat mina lektioner, utvecklats och haft kul!

Dessutom köpte dem vårat skidskolekort som vi tog i onsdags som de tog med och visade mig, så gulligt!

På chokladstrutarna står det lite olika saker som man kan köpa.. Jag fick "Grattis" och "tycker om dig" och fick förklariingen;

Grattis, för att du lyckats få danskar att åka skidor (HA-HA, så hima kul) !;)
Tycker om dig, för att det har uppskattat det jag gjort för dem.

"om vi kommer nästa år så ska vi be om att få åka med Malin igen"

BRA BETYG!








Timbuktu

Timbuktu stod för kvällen på bygget igår.. Var dunder-galet-super-duper-väldigt-jätte-trött hela kvällen så var ett under att jag ens kom härifrån, låg i soffan osminkad och myskläder på en kvart innan vi skulle åka lixom..

MEN... han var grym!;) och det var sjuuuuuukt mycket folk, den ytan du stod på var den ytan du hade att röra dig på.. Kändes som om man pressades ihop mellan två ångvältar ibland men vi överlevde!:)

Tog taxi hem så fort han spelat klart så var hemma halv ett typ för att orka upp imorse!











”Everything will be okey in the end, if it´s not okej, it´s not the end”

Nu är jag här igen;)

Tre dagars jobb är över och det går kanonbra! Jag personligen är lite etxra nervös på måndagar då man inte riktigt vet vilka människor man ska jobba med under veckan. För varje dag som går så lär man känna eleverna lite bättre och dem lär känna dig bättre som skidlärare. Så när måndagen är över så känns det riktigt bra, då vet man vad man har framför sig de kommande dagarna.

Som sagt så jobbar jag heltid denna vecka likaså nästa vecka och det är superkul. Det går riktigt bra för alla i alla grupper och det är så himla kul att se när dem tar till sig det man säger och man ser elevernas utveckling på så kort tid! Allt är inte helt självklart ibland men oftast löser det sig på ett bra sätt och man kan köra vidare:)

Igårkväll myste vi till det med att göra egna semlor med tanke på att det var fettisdagen. Sen blev det en tidig kväll som vanligt nästan, riktigt skönt och välbehövigt att lägga sig tidigt för att orka med dagarna på ett bra sätt:)

Lagade tacopaj ikväll som vi nyss mumsat i oss och nu ska vi sätta oss vid teven!:)


Stekt fisk och klyftpotatis som vi åt häromdagen!:)


Våra egengjorda semlor:)


Igår snöade det hejvilt, även så imorse innan det sprack upp...


...och blev såhär toppenfint idag, underbart!




Vardagsrum/Kök

Nedervåningens vardagsrum och kök ur städat persektiv:-)








Mina kladdkakor jag bakade idag.. gjorde 4 st ist för 2 för att jag trodde att vi skulle vara fler att äta vilket resulterade i att vi har två kvar! Så nu har vi kladdkaka ngn mer dag!





Våga satsa för att vinna

Tog en välbehövlig sovmorgon igår liksom idag. Under gårdagen blev det en shoppingrunda i byn och utföra vissa ärenden.. fixade gjutna sulor på Åre skidsport bland annat, inhandlade nya stavar mm.

Käkade lunch på Nova med Elin och Anna och intog Åre bageri på eftermiddagen och då var Jenny med också.. Allt för att undersöka vad Åre har att erbjuda!;)

Sedan var det dags att ta plats och kolla på Red Bull Crasched Ice World Challenge, riktigt coolt! Micke blev bästa svensk som fick till kvartsfinal. Han är tillsammans med cissi i skid 12 så var kul att heja fram honom! 

Åkte från byn runt halv nio för att dra hem och ladda för After-Party på holiday club.. Hoppade i partykläder, sminkade oss körde tre-man för att komma igång och tog en taxi till byn vid elva.. Kom dit och ställde oss i kö, som inte rörde sig ur fläcken.. Sedan gick det s-a-k-t-a men säkert och vi fick vänta, vänta och vänta... Efter en och en halv timme i kö och ett gäng vakter och poliser styr upp kön då alla är helt galna och trycker på som om alla vore pannkakor och tror att det ska gå fortare då.. så hamnade man längre bak i kön igen.. Efter att ha samlat ihop oss lite så bestämde vi oss att dra hem vid klockan ett istället för att stå i kö minst en halvtimme till och gå in och vända.. hur kul?

Så tog några uppgiva steg till en taxi och åkte hem och jag må säga att vi inte var ensamma, vi hade trots allt förköpt biljetter s¨det var trist att det slutade som det gjorde!

dag har det varit s-t-o-r-m här, snlat men blåst olagligt mycket! Endast någon lift i Duved var öppen i hela Åre vid lunch. Så har i princip varit inne hela dagen, har städat, fy fan vad här såg ut.. typ 20 sopkassar i en hög utan att överdriva, dammråttor stora som katter överallt(!) och allmänt skabbigt så damsög jag hela undervåningen, vi diskade, torkade, skurade, slängde sopor m.m så nu är det fint här! Nu har vi tända ljus och allmänt mysigt!:) 

Har myst med kladdkaka nu på eftermiddagen och bara tagit det lugnt! Precis slagit Anna och Elin i Yatzy och ska  inte lägga mig alltför sent ikväll då det vankas jobb hela kommande vecka!:)

 
KaffeMocca på Åre Bageri..


Ca 10 000 besökare!


Prispallen..


Dumma kö.. (ca 3000 sålda biljetter)


Mys med Anna och Elin!

 



You are amazing just the way you are

Tjoflöjt, där var vecka två i skidskolan över, jises!
Förhllandevis lugn dag för min de idag, har inte känt mig helt kry. Haft feber ett par mornar irad nu och idag ville den inte släppa först vid lunch plus lite småförkyld, inget vidare..

Gick hur som helst inte med någon grupp idag vilket kändes skönt med tanke på hur jag mådde.. Började sätta en bana med Johan följt av att jag hjälpte Appe att ta sig upp i linbanan och åka skidor, haha! så jävla kul!

Efter lunch stannade jag inne lite längre och tog igen mig lite i och med att jag inte hade någon grupp att vara med i eftersom att jag varit i kullen tre dagar irad, känns lite knasigt att bara komma och hoppa in sista dagen i någon grupp.. Så efter sisidär 2 timmars lunch tog jag linbanan upp och tog ett åk.. väldigt fint väder på eftermiddagen och backen var perfekt!

Avslutningsvis skidskoleavslutning med bana och dragkamp.. dragkamp mellan kidsen och oss skidlärare, förra fredagen vart det 2-0 till kidsen, idag vart det 1-1!;)

Jag har bäddat ner mig i sängen medans dem andra är på G till Björnen där det vankas fest för Jacob som fyller 20 år, hälsar Grattis från sängen och hoppas vara lite piggare imorgon.. lite skidåkning, lite ärenden att fixa följt av RED BULL CRASHED ICE klockan sex som avslutas med fest!

Dessutom väntas det jobb i två veckor framöver nu utan någon praktik, ska bara ha egna grupper, 4 om dagen, så bäst att bli pigg igen så fort som möjligt!:)


Slutet på Sci-Cross banan!


Skratta så jag fick ont i magen när jag och Appe skulle åka upp i linbanan, han fick knappt plats, haha :D


Appe i backen, tjohooo!:)


exalterade barn :)


Dags för dragkamp!





Craaaazy

Schysst hund som ligger och sover, haha!







Wild ones

Idag var sista dagen med förskolebarnen som varit här tis-tors som vi har jobbat med.. så sista jobbpasset idag tillsvidare! Har varit grymt kul och min grupp som slutgiltigen bara bestod av tre stycken var fantastiska både igår och idag!:) 

Efter lunch har jag gått med Ludde med en vuxengrupp level 1 som bestod av två danskar och två engelsmän. Alla var så otroligt nöjda och vi hade uppfyllt deras mål med veckan med råge, grymt! 

Avslutade dagen med att hjälpa till och sladda upp en puckelpist! 

Efter tre hela dagar i kullen (rödkullen) är det Duved som gäller imorgon igen:)


På henne bara, haha.. dem hängde på mig först men jag lyckades skaka av mig dem och få dem att attackera Elin istället;)


Jag busade med mina ungar i slutet på lektioen, väldigt uppsakttat från deras sida och sen kom elin och joinade med sina ungar, hjälp! haha :D


Elin-råttan!


Sladdar upp en puckel!





 

WERSEN´S

Hade det toppen när vi var ute och åt igår, dundermysigt och god mat i form av ryggbiff med pepparsås och pommes frites! Slog på stort med ett glas vitt till också, fyller man år så gör man!







So far, so good!

Haft en toppen födelsedag so far.. Började dagen med jobb precis som igår, inte nog med att vädret var helt galet perfekt idag utan mina kära ungar var fantastiska idag också, trotsbarnet kom inte idag och lilla Rufus har jag inte sett skymten av för han vill inte vara med, så tre ungar hade jag bara.. oj vad vi hade kul idag!:) bra start en dag som denna.. borde fylla år lite oftare tror ja så alla barn är glada, inte för att dem visste om det men, haha..

Praktik pass två och tre och friåkning pass fyra med Ludde, grymt kul.. Som puckelpist överallt efter allt snöfall!

Nu är det middag på G. Ska ta bussen in till byn och äta på en restaurang, 7 stycken blir vi som ska iväg, ska bli grymt mysigt.. Festen kommer till helgen.. och på tal om fest.. tänker tillbaka på förra året när Anna och jag fyllde 20 år, då var det F-E-S-T som hette duga! Vilket röj det blev ända in på morgonkvisten, så himla bra minnen därifrån så det är inte sant! Får ett stort leende på läpparna av att bara tänka på det..
























Alla hjärtans dag

Igår fick jag mina jobbkläder för idag vankades det jobb!:) Blev tillfrågad på lunchen igår och jag var inte sen att tacka ja;)

Jag hade en egen grupp på fem barn första passet. Gick helt ok. Inte helt nöjd men med en unge som var mer trotsig än något annat på denna jord just då så tror jag ändå att jag ska vara nöjd trots allt..

Andra passet gick jag med två andra lärare och efter lunch följde jag med Ludde med två vuxna danskar.. så himla kul.. dem hade riktigt kul tillsammans och vi hade riktigt kul:) Och efter den lektionen drog Ludde och jag iväg och åkte endel sjlälva, åkte massa i ski-cross banan, hur kul som helst!:)

Snön fullkomligt öser ner här nu.. Det vräkte ner igår och idag har det v-r-ä-k-t ner ännu mer.. sedan igårmorse till lunch idag så har det kommit 70 cm nysnö.. OCH det ska fortsätta atta snöa hela natten lång.. Det är helt sinnessjukt! Nästan så att det blir ite ironiskt av det..

Pisterna ser ut som offpistbackar osv.. Alla ser ut som snögubbar efter att ha varit ute max en kvart, haha.. Bästa kommentaren idag till en annan skidlärare från en man: "Du ursäkta, asså, varför har dem inte pistat röde-orm-backen idag, varför inte då?"
DET SNÖAR (S-Ö-S-T-O-R-M) IDIOT!!!

Sitter och myser framför tv:n och ska snart natta kudden.. Ladda inför ett nytt jobbpass samt födelsedag!:)

Happy Valentine!

 


Snöigt!


Ludde!











Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv

Det har varit en händelserik helg. Igår mötte Anna och jag upp morbror Leif som är i Åre på kortweekend med några kollegor till han. Åkte i ett par timmar och hängde med dem och käkade lunch. Var uppe på skutan för första gången denna vinter.. helt underbart! Hade hyfsat väder då men på eftermiddagen snöade det.. Avslutade gårdagens skidåkning med en sväng i byn samt en fika på resturang twins!

Idag ställde vi klockan på halv åtta, tro det eller ej en ledig dag som denna, men det var av egen vilja för att vara med på dagens clinic.

Banåkning i tottbacken.. Halv tio till halv ett (höll på till strax efter ett, bara en gång till...) skulle vi köra storslalom, så himla roligt! vi var endast fem skidlärarer som var med så det rullade på riktigt bra:D

Det följdes upp av lunch på fjällgården med Anna, Lucas och Elin.. satt  där ett tag så hann smälta maten och till och med ta varsin varm choklad innan vi hoppa på skidorna igen:)

Ett par åk till följt av lite After-ski i timmerstugan, satte oss i nåågra soffor utomhus, plus 2 grader och lite snöfall, charmigt!:)

Sist men inte minst så ställde vi till med pannkaksmiddag nu ikväll, proppmätt men riktigt gott och mysigt!:)

Dags att ta natten efter en grym vecka i åre för att ladda inför en ny dag och ny vecka imorgon!:)
























Success comes to those who dares and act

Fredag vilket innebar skidskoleavslutning idag.. Haft en grym vecka och dagen idag var lika grym.. Första passet med "bollar" och "gubbar" kunde inte ens bromsa första dagen i måndags, nu kan alla bromsa och svänga utan probem i hela barnbacken själva.. grymt att se deras utveckling!

Alla tre pass som jag har gått med har verkligen varit så enormt duktiga och sammanhållningen har inte varit annat än perfekt, helt underbart!

Idag frågade Andreas, min arbetsledarer hur jag tyckte att veckan har varit och om jag känner mig redo att hoppa in och jobba framöver om det skulle behövas för att det han har sett har sett riktigt bra ut, glad tjej!

Veckan har varit långt över förväntan och inte så komplicerat som jag till och från har trott, DET ÄR BARA ATT KÖRA! :D

Avslutade dagen idag med skidskoleavsutning. Alla barn fick åka bana, vi dansade disco med alla barn i en orm nerför hela barnbacken följt av dragkamp, barnen mot oss skidlärare.. Gissa vilka som vann?

Ikväll vankas det hemmafest här i kläppen då Gustav fyller 20. Men först tacos och duschen!:) Och imorgon blir det skidåkning med morbror Leif hela dagen!:)

Trevlig helg!


Alla föräldraar stog och hejade på :)






Arla parallellslalom

Haft en grym dag idag. Grymt väder och grymma barn. Dem tre grupperna jag går med i är g-r-y-m-m-a!:) Första passet går jag med Frida och Carro som slagit ihop sina snögubbar och snöbollar.. Andra passet går jag med Jenny med sina glidare.. Vi hade en grym lektion med dem idag!:) 

Efter lunch är det snöstjärnor och snökanoner som gäller, Frida och Carro har slagit ihop dem också.. Det går riktigt bra för dem.. I slutet dansade vi till musiken i backen och sen blev jag överfallen av flera i gruppen.. snöbollskrig, brottning och allt möjligt.. både jag och dem fick ett gott skratt:) 

Avslutade dagen med Arla paralellslalom.. en tävling där alla som ville fick vara med och jag var prisutdelare och fick ge alla grymma barn en varsin guldmedalj som dem blev riktigt stolta över!!! :D








ÅRE

I söndags anlände vi SCoTTare till Åre. Praktik/Jobb säsongen ut.. Har haft två grymma första dagar i skidskolan bortsett från att en av våra elever bröt handleden igår.. tråkigt och vars föräldrar blir helt hysteriska.. har redan fått se enormt stor skillnad i mentaliteten hos föräldrarna, ojojoj.. men det är bara att vänja sig!:)

Annars har det gått riktigt bra.. Jag får ta egna initiativ ibland annars är det väldigt givande att åka med och "bara" hjälpa till och iakta, se och lära, då jag har en ganska stor visuell lärstil!:)

Bor tillsammans med Anna i ett dubbelrum och rummet är helt ok.. ordningen i huset annars är ju inte den bästa då allt ligger det inte borde ligga osv, men det är bara att vänja sig.. man bor inte i sin egen lägenhet längre där man kan bestämma över allt själver..

Började tidigt imorse med en clinic/internutbildning i Duved som Caroline höll i som förövrigt är GRYM! Stod i backen kvart över sju och tränade på Analys!

Idag är det personalfest på Tott, dessvärre fick inte vi komma för att vi inte har jobbat ett visst antal timmar eller något tydligen.. är supertrött och ska inte bli långvarig ikväll, så jag kan känna mig riktigt utvilad imorgon, då är det en ny dag med nya möjligheter!:)


Anna och jag påväg till Åååårrrrreeeeee i söndags:)


Detta hände i Lindvallen för ett par veckor sedan, helt sinnes.. men ser ju sjukt kul ut haha :)





Hey, I heard you´re a wild one

The End på veckan i Grönklitt. Har varit sjukt kul att åka med Dic, oj vad jag kommer sakna honom och klassen med för den delen..  
Det har varit en väldigt givande vecka.. ryggsäcken var tom i måndags kan jag lugnt säga men nu har den fått något innehåll, så det går åt rätt håll minsann.

Ser fram emot Åre nu för att få fler tips och idéer och bygga på med erfarnheter och fylla ryggsäcken lite mer..

Min åkning har också gjort framsteg under bara några dagar här i Grönklitt med mycket bra respons dessutom, så jag åker till Åre med ett leende på läpparna.

Efter lunch idag så avslutade vi veckan med barnaktivitet som vi SCoTTare fick hålla i.. underbart väder och full fart.. Det var tre-kamp på schemat; kasta blåbär, dragkamp och skidstafett:) Fick ihop ett par ungar som var sugna på att vara med.. Dessutom var Berra med och höjde stämningen:)


Härligt väder och fin utsikt..


Kasta blåbär..


Berra-blåbär!


Drag-kamp..


Jag och Ida värmde upp med lite pulkaåkning på mage innan aktiviterna drog igång:)


Skidstaffet.. upp och hämta skidorna och sedan genom banan ner, Berra förlora, haha! :)






Skidskoleavslutning

Idag var sista dagen med våra respektive grupper.. Det gick... sådär! Laura ville inte alls vara på min sida idag, ville till andra backar och ville inte alls följa mig och var motstridig typ halva lektionen.. hon var positiv halva lektionen så det får jag ta med mig, hennes föräldrar var hur som helst nöjda och hon har verkligen gjort framsteg för första dagen kunde hon knappt ens stå på skidorna.. Det jobbigaste har varit att inte kunna prata med henne.. Men för Mathilda har det gått superbra. Riktigt kul att se! Nöjda föräldrar, nöjd Mathilda = nöjd Malin!:)

Klockan tre var det skidskoleavslutning med alla som ville vara med som gått i skidskola under veckan.. Vi dansade och sjöng med Berra-Blåbär och lekte lekar följt av korvgrillning!:)

Åkte en genväg/kortare väg till Grönklitt imorse och tog samma väg hem men då blev det snarare en omväg då Ida körde av vägen i en kurva där det var hur halt som helst.. cirka 50 m bromspår rakt in i snövallen/vägkanten, flög upp snö och allt blev vitt sedan satt vi fast på vallen.. mindre kul men som tur var gick allt bra! Hade vi haft lite högre hastighet hade vi fått hälsa på i den branta slänten och kramat några träd... Som tur var slapp vi det! Vi fick ringa efter spadar så vi var nästan alla skidlärare samlade, både vi scottare och ordinarie personal så vi hade team-work och fick upp bilen tillslut med hjälp av bogserlina och 7 starka brudar framför bilen som putta på:)


Riktigt fint väder idag!


Erika och jag imorse..


Carro och hennes två-tvilling-skidskoleelever. Huuuur söta som helst!


Korvgrillning...


Vägen svängde visst...


Halvvägs över snövallen..


Våra fina bromsspår...


Ida fick sitta och skämmas haha...


Rickard och Joel tog hand om varsin spade...


we made it!





Grönklitt dag 3

Inte lika lång dag idag som igår. Lade mig tidigt igår så var riktigt utvilad när jag vaknade imorse.. Började dagen med att jobba vidare från gårkvällen och vi fick feedback av Dic. Jag fick väldigt bra feedback så det känns riktigt bra:)

Laura kör sitt egna lilla race i backen, hon förstår ju inte mig och jag ska inte säga att jag förstår vad hon säger när hon väl pratar, för det gör jag inte, haha.. Och hon vill inte följa mitt teckenspråk heller, nicht!

Lärde hur som helst Mathilda att bromsa idag, så det går framåt minsann..

Eftermiddagen ägnades åt Dic´s äventyr. Hajka upp för Grönklitts toppar och åka offpist.. Dessutom droppade vi på ett ställe.. Tove lyckades inte fånga min flygfärd på kort men droppade iallafall 2 meter typ.. riktigt kul men lite läskigt var det.. man såg ju lixom inte hur högt det var förns man hade tagit fart och hoppat ut från den lilla klippan och var i luften, lite för sent att backa bandet då.. Rakt ner i pudersnö och faceplant på de:) haha


Offpist...


Fick gå i cirka 10 min för att komma tillbaka till liften..


Dic var först ut att droppa i det "stora droppet" (3-4 m)


Lucas fick till en hyffsad landning i stora droppet..


Frasse försökte sig på en 180, gick sådär, haha :)


Vi var bra på att bekanta oss med snön vid landningen, haha, så jävla kul.. vi var som käglor allihop. Joel har precis gjort en facelant på bilden;)










RSS 2.0