Offpist

Idag har hela klassen fått offpistguidning på förmiddagen.. Hann med två offpiståk, först "solsidan" och sedan baksidan.. Fått lära mig lite fler namn på alla toppar här och var så de var grymt kul! För att inte tala om vädret som varit mer än grymt idag, tummen upp!!! :D 

Efter det käkade vi lunch och försökte hålla hjärtat i styr då en av uppåkets moment, bana, skulle utföras efter lunch idag..

Man ska klara det inom en viss tid och ja, det gick bra.. bana; check!

Bara resten kvar och det sker imorgon.. nervös? e e h j e h j a a a a a a !!!











Mannen utan gränser

Spenderade första halvan av dagen idag med att åka med Dic.. Vi är indelade i fyra grupper och vi kör halva dagen med Dic eller Larsson och halva dagen själva..

Han körde gärnet med oss och jag kan säga att mjölksyran gjorde sig väl bekant med mig i låren idag, men sjukt kul!:) Dic gör allt det ingen annan gör och det gillar vi!:D


Stötte på inte mindre än ett gäng på 8 renar påväg ner från skutan idag, coolt:D 



 

Skidlärarbankett

Igårkväll vankades det skidläraravslutning för denna säsong. Alla uppklädda som om det vore bal.. nästan! Lite ovant att se alla så fina med tanke på att svettiga underställ och rosiga kinder för att man varit ute hela dagarna står för vanligheterna!

Kockan sju samlades alla vid kabin, somliga mer onyktra än andra.. mot Buustamon där kvällen tillbringades!

Det var lite stoj och skoj, trerätters och lite olika prisutdelningar till vissa som utmärktt sig under säsongen!

Mycket trevlig kväll men rundade av redan runt klockan elva då vi skulle stå i backen klockan åtta imorse då liften öppnar!


En buss kommer lastad med skidlärare!




Förrätt; Laxtarte!


Varmrätt; Potatisfyrknt med getost och kalvkött med rödvinsås!


Efterrätt; Panacotta med bär!



Återförenade

Har tagit vårt pick och pack och förflyttat oss från Årekläppen in till Åre fjällby för att bo och tillbringa sista(!) veckan i Åre med klassen!

Flyttade hit i söndags efter att ha irrat omkring med damsugaren ett antal varv på kläppen.. Anna och jag var först på plats så vi gjorde oss hemmastadda i våra boenden och inväntade resten..

De droppade in allt eftersom och det blev kramkalas!!!


Några åkte med larsson upp från Orsa!:)


Första dagen tillsammans med klassen i backen igen efter nästan tre månader. Alice, Jeanette, Emelie och Elin!:D

Operation städning

Städning hela dagen lång.. Imorgon flyttar vi från årekläppen in till fjällbyn med klassen sista veckan!






Glasspremiär

Igår var det hyfsat fint väder til en början sedan vart det mest mulet hela dagen efter lunch..

Åkte snowboard hela dagen igår.. kände att jag behövde ställa mig på brädan minst en gång till för samvetets skull inför nästa år!

Hann iallafall med årets första glass på förmiddagen medans det var sol ute.. Följt av korvgrillning i backen! Har inte direkt något att klaga på;)






Paow-paow

Efter ytterligare en kväll ute i tisdags på bygget efter att ha blivit övertalad så vaknade vi upp till strålande sol i onsdags.. och dagen bjöd på puderåkning (paow-paow) i tävåvalvet hela dagen lång.. Det var galet underbart!

Snacka om att det kändes som om man var i himlen och åkte skidor.. utan tvekan en av säsongens absolut bästa dagar!!! :)


Tväråvalvet.. Dom små svarta prickarna i mitten ungefär är liften!



Måndagsklubb

det går segt mellan varven...

I måndags hade vi säsongsavslutning med duved/tege.. Började dagen med supergod frukostbuffe på Åre bageri med, carro, frida, christofer, felix, wille och mårten innan vi skulle vara på plats i tege vid tolv för att ta liften upp till fjällvallen:)

Lite fri skidåkning, grillning och brännboll!

Kvällen avslutades på tott med middag följt av måndagsklubben på tott en våning ner:)

Sjukt kul kväll, bästa på länge!!!












dennis, filip, christian, stephanie och nicole.. grym kväll!





Mitt i ett äventyr

Min Lördag, I Lördags..

Vaknade tio över elva(!) efter en kväll ute med gänget.. Klockan tolv skulle jag möta upp gänget (Duved:)) vid åttan för att åka baksidan..

Har inte åkt baksidan förut.. vädret var på tip-top-top och förutsättningarna för en grymt bra dag var perfekt.. Åkte upp till skutan, vindstilla = Galet! Känslan av att stå på skutan det blåser inte alls, klarblå himmel och stekande sol och alla sitter och steker i solen..

Tolkade upp till toppen av skutan för att inta baksidan.. vilken utikt och vilken känsla! Jag var helt lyrisk och till mig när vi kom ner, det gjorde verkligen min säsong! Eftersom att det var första gången som jag åkte baksidan var det en upplevelse för mig och som sagt, lyrisk är ordet som fick beskriva mig den dagen!

Inte nog med det så blev det grillpremiär på kvällen med Jonas, mickan, mårten och carro.. mitt leende fortsatte att hålla i sig!

GALET-SUPER-DUPER-BRA DAG!

 


















Happy Ending

Here I Am!

Förra veckan var sista i skidskolan, galet. När vi kom hit till Åre i början av Februari kändes 10 veckor som en evighet och nu vill man inte åka härifrån!

Jag har fått en helt annan syn på skidskolan jämfört med vad jag hade förväntat mig.. Det har inte varit så komplicerat som jag av någon anledning trott, kan ha med o göra att jag kände mig osäker och ovan i början och inte riktigt vågade tro på  mig själv innan vi åkte hit.. men det har varit en fantastik vinter och jag kan knappt invänta nästa vinter!

För att avsluta säsongen på tip top så överraskade vi skidlärare i Duved Lelle med lunch i fredags.. Vi köpte mat och lurade upp honom i backen till en grillplats med hjälp av en pistör.. Oj så vi lurade honom och kan köpte det, så himla kul.. och det uppskattades väldigt mycket! Hade vädret på vår sida dessutom för en gångs skull och ingen var bokad efter lunch så vi satt och hängde där i nästan två timmar, underbart.. och snöbollskrig på de!


















Bygget

Kul kväll på bygget med massa skidlärare och annat folk, yeaaaah! :D







Jon Olsson Invitational

Påskafton igår, GLAD PÅSK på er!:)

Blev ingen skidåkning igår, istället blev städning, tvätta, bädda rent osv här hemma och göra påskfint!:)

Strax efter klockan sex så åkte vi in till vm8:an för att kolla på JOI. Galet stort hopp och mycket folk, riktigt kul! Dock var det galet kallt att sitta still så länge.. fyra timmar nästan, BURR! 

När vi kom hem var jag kluven om jag ville med ut eller inte men Iza och Elin lyckades övertala mig tillslut och vi hade riktigt kul på bygget och dansade hela natten lång!:)  




Bara, 4,5 kg ungefär!


Anna, Iza och Elin framför the big jump..




tjejer som jobbar i björnen, carro, amanda...


Anna och Elin!





Långfredagen

Strålande sol hela dagen.. Jag var lika glad som solen och dagen gick så otroligt snabbt!

Var ledig hela förmiddagen så jag passade på att åka till Duved och åka av mig lite och önska glad påsk!

Åkte tillbaka till björnen lagom till lunch och laddade inför de sista två lektionerna! Hade bara två snögubbar och två smygare kvar då vissa slutade på onsdgaen och vissa torsdagen så det gick undan när man bara hade två stycken:)

Efter jobbet drog vi in till byn och åkte upp till skutan och tog ett par åk.. Det var öppet till sju i fredags så då passade vi på innan vi skyndade oss hem och svirade om och gick ut och åt på Parkvillan och hängdedär hela kvällen:)




Dragkamp mot barnen:)


Gabi och Erik med Appe :D




Anna och jag i gondolen!


Elin, Iza, Herman och Anna..


moi!


Parkvillan!





Morgon-clinic

Två clinics på tre dagar, Lyx!

Vi var bara fem stycken i björnen i torsdagasmorse och backarna var grymma.. Massa nysnö och snöfall! Köttade några åk och åkte av oss lite, hur härligt som helst..
Carolina som håller i clinicsen är grym dessutom så det var riktigt kul, hon lyfte upp både Anna och mig och då blir man otroligt glad!

På förmiddagen hade jag privatlektion nummer två i två timmar med en liten tjej som var fyra år som pratade engelska.. Så himla söt, vi åkte fyra åk på två timmar sedan lekte vi bara och hade kul.. hon ville inte släppa mig när lektionen var slut och jag överträffade mig själv med min engelska, perfekt läge att träna! Har haft minst en som pratat engelska i mina grupper jag tog över också så fått prata engelska varje dag, det behövs..


Paow-paow!! (puder)


Min praktikant(!) Björn.. galet att ha en praktikant med sig men det gick utmärkt, han var jätteduktig.. Och tre av mina  snögubbar efter arla-tävlingen med varsin medalj:)


Hunger Games

I onsdags skynade jag mig hem efter jobbet och svirade om för att åka till Östersund med Duvedgänget för att kolla på bio och äta tillsammans.. Felix, Wille, Frida, Christofer, Jonas, Jenny och jag.. Och sen hakade Sofia, Jocke och Mathilda på också.. Så vi var 11 stycken..

Åt mongolisk buffé och åt oss mer än proppmätta och friterad banan till efterrätt.. Det blev inte några popcorn på bion om man säger så, haha!:)

Bion började kvart över nio och vi såg Hunger Games, lite småbra men gick förutse ganska mycket så den var väl okej bara.. Hade iallafall en grymt trevlig kväll.. Hemma strax innan halv två och då slängde jag mig i sängen för att hinna sova åtminstonde fem timmar innan morgonclinic i björnen!:)






Update.

Den gångna veckan blev inte riktigt som väntat.. Tanken var att jag skulle ha praktik hela veckan men i tisdagsförmiddag ringde lelle till mig när jag var i backen och frågade om jag kunde åka till björnen och jobba för att folk var sjuka.. så utan att veta om området till hundra procent så fick jag åka dit och jobba!

Fick dessutom gå privat på onsdag och torsdag förmiddag vilket var lite nervöst med tanke på att det var första gången men det gick bra:)

Grupperna var jättebra och vi hade jättekul varje dag med mycket bus.

Och det var grymt kul att jobba i björnen ett par dagar och se området där.. nu har jag varit på alla ställen och testat jobbat här i Åre så det känns toppen!:)

Hade fantastiskt fint väder i fredgas så avslutet på veckan kunde inte bli så mycket bättre!!









some die young

Ett snöskoterkörkort rikare!!!

Efter den praktiska delen igår mellan nio och tolv så åkte vi hem och lagade lite mat innan vi åkte till tegefjäll och brände några åk. Tog inte lång stund innan våra ben typ dog så efter bara någon timme eller två så bestämde vi oss för att åka hem igen och ladda inför vårt teoriprov som vi avverkade på eftermiddagen..

Fixade hälklämmor(?) i mina pjäxor igår och hälkilar så nu blir pjäxorna bara bättre och bättre!:)

Grym dag i backen idag! Nu är det vinter här igen, behöver inte säga så mycket mer.. sol och massa lössnö och glada barn:D




Jenny, Anna och Emma!


Jenny igår:)


Åkte lite snowboard med på Fridas Level 1 lektion idag, hua!


riktigt fin dag idag!






RSS 2.0